Det hemliga rummet


Det hemliga rummet

En introduktion till klassisk musik - Föreställning och workshop i ett


Ta chansen att få möta två riktiga proffsmusiker på nära håll i en konsertupplevelse. Haga Duo  tränar barnen i att lyssna på och få kunskaper om klassisk musik, på ett inspirerande och underhållande sätt. Klassisk musik är grunden för vår tids västerländska musik. Om man tränar på att lyssna och förstå den får man också nycklarna till all annan musik.


Haga Duo kommer till er förskola/skola och spelar en konsert samt gör olika övningar med konkreta uppgifter för barnen. Alla barn är delaktiga i projektet och får gestalta med egna ord, måleri samt välja olika bilder som symboler för det de hört. Allt för att stimulera dem till att lyssna mer aktivt på musik. Haga Duo visar också hur enkelt noter fungerar och tillsammans med barnen komponerar de ett eget stycke, något som brukar vara mycket uppskattat och ger en riktig aha-upplevelse för barnen. Ni kan skräddarsy er egen kurs med ett eller flera besök.


Om att lyssna

Att ta till sig och lyssna på musik kräver övning som allt annat i livet. Genom att barnen också får beskriva med ord och i bild hur de upplever musiken förstärks inte bara musikupplevelsen i sig utan också deras intresse för att lyssna mer och pröva själva.


Att jobba vidare i klassrummet

Låt barnen bl a gestalta konserten/musiken genom att rita/måla det de hört och/eller upplevt. Fortsätt att lyssna på musik och låt barnen beskriva vad de hör. T.ex. är stycket glatt eller ledset?Bokning, pris eller annan info kontakta Joakim Lundström:

joakim(@)hagamusikproduktion.se

070-643 58 98